NOUTATI


Septembrie 2018
Ganduri bune, vesti bune, dragi oameni frumosi ! :)
In curand, o noua grupa de Tango Argentinian! :)
Inscrieri aici


» 31 Iulie - 3 August 2014, Brasov
Transylvania Tango Fest
Editia a 7-a» Teatrul Sica Alexandrescu Brasov:
Spectacolul "Fazanul"
Duminica, 6 Iulie 2014, ora 19:00

Coregrafie si show de tango argentinian: prof.Doina Enache & Csongor Kicsi


» Tanghetto – Electrotango from Buenos Aires, Argentina
Sambata, 7 decembrie 2013
Show de tango argentinian sustinut de Doina Enache si Laurentiu Lungianu (Bucuresti)

CALENDAR
        EVENIMENTE


CURSURI

TANGO ARGENTINIAN
Sambata:
19.00 - 20.30: "Ora de Tango" – prof. Doina Enache
20.30 - 23.00: Practica Nada Mas (pentru incepatori si intermediari)

CONTACT

Email:
tangobrasov@gmail.com
Telefon:
0723.593.693 – Doina
Blog:
milongadebrasov.blogspot.com
Facebook:
Tango Nada Mas

Proiectele Tango Brasov


1. Festivalul international anual de tango argentinian.

La inaugurarea proiectului am avut sustinerea primilor mei profesori de tango argentinian din NYC -Murat Erdemsel si Ronen Khayat –, care au participat la festival in calitate de maestri invitati.
DTC 2008 – primul festival de tango argentinian din Transilvania – a fost gandit ca proiect independent si a avut loc in august 2008 la Brasov, din dorinta de a sustine, dezvolta si promova comunitatea de tango din Romania, indiferent de apartenenta la diferitele scoli din tara. Din anul 2009, noua denumire a festivalului este “ Transylvania Tango Fest”, fiecare editie integrand concepte artistice variate ( fotografie, pictura, grafica, etc).


 

2. Tango – bucuria de a dansa in doi

Acest proiect inaugurat in orasul de la poalele Tampei in decembrie 2008, s-a nascut din dorinta de a impartasi experienta tangoului, prin organizarea de lectii, practici si seminare de tango in colaborarea cu profesori de tango din Romania si de pe scena internationala a tangoului.
 Succesul acestui proiect s-a datorat si aportului profesorilor-colaboratori care ne-au sustinut: Cristian Garip&Nadina Cazan, Catalin Valeanu&Alina Dumitrescu, Gabriela Manea&Silviu Stafie, Augustin Paun&Oana Ispir (Tango Brujo), Andrei Baican&Andreea Trascu (Casa de Tango), Lucian Stan&Monica Surubariu, Alexandru Nuca, Horia Preda, Mario Ferraro&Marcela Trape (BsAs, Argentina), Lucia Mirzan, Mihai Rosu&Oana Avram (Fabrica de Tango Bucuresti).In cadrul acestui proiect, ajutati fiind de colaboratorii nostri- Mihaela Mardare& Dos Santos Jose si Marcela Trape&Mario Ferraro, am introdus un nou concept - BamGo Tango (Body Awareness Method). O noua abordare a dansului pornind de la mecanica propriului corp, posibilitatile si limitarile lui...cu alte cuvinte, dansul pornind din interior si nu din exterior.
Metoda BAM a fost creata de Marcela Trape in urma vastei experiente de predare (atat dans contemporan, balet cat si tango), atunci cand a realizat ca majoritatea dansatorilor "invata sa danseze"copiindu-si instructorul, ulterior incercand sa redea miscarile acestuia. Procesul de invatare poate fi mult mai eficient atunci cand fiecare dintre noi devenim constienti de propriul corp, de limitarile si barierele lui si de modul in care le putem depasi.

Suntem tentati de multe ori sa credem ca 'functionarea' corpului nostru este corecta. Realizam uneori ca intampinam probleme in efectuarea unui pas, sau a unei miscari. Acest lucru este datorat acumularii de-a lungul timpului a unor obiceiuri gresite care ne limiteaza libertatea de miscare.

Atunci cand ne folosim incorect corpul producem blocaje care intrerup fluiditatea si dinamica miscarii, rezultand pierderea coordonarii, a posturii, a flexibilitatii si a echilibrului. In "compensare", tindem sa solicitam 'abuziv' alte parti ale corpului, riscand astfel aparitia unor disconforturi, probleme ale coloanei si alte accidentari.

Tango Weekend la Brasov - 27-28 Mai 2011 Body Awareness Method - BAM - applied to Argentine Tango Tango Weekend la Brasov Tango Weekend la Brasov Tango Weekend la Brasov
Tango Weekend la Brasov Tango Weekend la Brasov Tango Weekend la Brasov Halloween Tango PartYNada Mas Halloween Tango PartYNada Mas
Tango Weekend la Brasov Tango - Bucuria de a dansa in doi Tango - Bucuria de a dansa in doi Tango - Bucuria de a dansa in doi Tango - Bucuria de a dansa in doi

» BDay Tango "Nada Mas" with Luca Lamberti & Doina Enache: 11-12 May, 2013

          

3. Milonga “ Nada Mas”
Prima Milonga periodica in Brasov – Milonga de Brasov, a fost inaugurata in 6 decembrie 2008, alaturi de maestrul meu Murat Erdemsel si sotia acestuia Michelle, si are ca scop organizarea in fiecare luna a petrecerii de tango argentinian  Milonga 'Nada Mas'.